Kuře s dvěma omáčkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s dvěma omáčkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26280 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Bazalka |
15 g | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí prsa |
50 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
150 g | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 838,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře s dvěma omáčkami postup přípravy receptu:
1 | Ve dvou rendlíkách rozehřejeme olivový olej. Do jednoho z rendlíků dáme polovinu nakrájené cibule a prolisovaného česneku, nakrájené červené papriky, pepř a rajčatový protlak. Do druhé vložíme zbývající cibuli a česnek, žluté papriky a bazalku. |
2 | Oba rendlíky přikryjeme pokličkou a suroviny dusíme na velmi mírném ohni asi minutu, až papriky změknou. Zdá-li se kterákolli ze smění příliš suchá, podlijeme vodou. Každou směs pak zvlášť rozmixujeme a ještě protlačíme sítem. |
3 | Potom obě omáčky vrátíme do rendlíků, osolíme a opepříme. Můžeme je také trochu prohřát. |
4 | Kuřecí řízky dáme na mírně rozehřátou mělkou pánev a podlijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu. Kuřecí řízky vaříme 20 minut doměkka. |
5 | Obě omáčky rozdělíme na talíře. Kuřecí rízky nakrájíme na plátky a upravíme k omáčkám. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme. |