Pestrý těstovinový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrý těstovinový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26306 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
200 g | Krůtí prsa |
2 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Ocet kvasný lihový |
120 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny konzumní |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 43,0mg |
Draslík | 403,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Krůtí prsa, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny konzumní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pestrý těstovinový salát postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, propláchneme, necháme dobře okapat. Promícháme s 1 lžící oleje. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Papriku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme, nadrobno nakrájíme. |
2 | Krůtí prsa nadrobno nakrájíme. Jarní cibule očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 1 lžíci rozehřátého oleje. Přidáme jarní cibulku a dusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme. |
3 | Zeleninu smícháme s těstovinami. Na zálivku rozmícháme ocet, vývar a smetanu. Osolíme a opepříme. |
4 | Těstovinový salát zalijeme a necháme nejméně 1 hodinu odležet. Před podáváním salát podle chuti případně znovu osolíme a opepříme. |