Polévka pečená v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka pečená v troubě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26319 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
20 g | Omáčka sójová |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
150 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
750 g | Vepřové maso libové |
100 ml | Víno bílé |
850 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 242,1mg |
Draslík | 890,3mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř cayenský, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Gouda 45%, Víno bílé, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka pečená v troubě postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky a lehce ji rozškvaříme v pánvi. Přidáme a podusíme cibuli a okapané žampiony. |
2 | Vepřové maso nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Osolíme, opepříme, ochutíme cayenským pepřem. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Sýr, pórek a cibuli se žampiony přidáme k masu. Přilijeme asi 600 ml vody. |
3 | Přikrytý pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut. Vyjmeme, přilijeme bílé víno, přimícháme instantní omáčku. Přikryjeme a pečeme dalších 60 minut. |
4 | Přimícháme smetanu a pekáč ponecháme ve vypnuté troubě ještě asi 30 minut. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme, nadrobno nasekáme a polévku posypeme. |