Recept

Zeleninový nákyp s liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26323

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Lilek
500 g Lišky čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pórek
3 ks Rajčata
150 g Sýr Gouda 45%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 554kJ
9% Sacharidy 31 g
28% Tuky 21 g
33% Sodík 662 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zeleninový nákyp s liškami postup přípravy receptu:

1

Lišky očistíme a povaříme 5 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.

2

Lilek očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a necháme 15 minut odležet. Pak je opláchneme a nakrájíme na menší kousky.

3

Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, osušíme, vykrojíme okolí stopky a rajčata nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

4

Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Postupně přidáváme lilek, pórek, rajčata, lišky, vše dusíme 3 minuty. Přidáme vývar, necháme projít varem a stáhneme ze sporáku. Dáme ještě na chvíli vychladnout a do zeleniny vmícháme rozšlehaná vejce.

5

Vše dáme do zapékací misky, posypeme sýrem a na 25 minut dáme zapéct do trouby. Jako přílohu podáváme bagetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept