Recept

Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 26335

Ingredience

rybí karbanátky
4 ks Chilli paprička
5 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Filé z mořského jazyka
3 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 polévková lžíce Zázvor celý
5 ks Česnek
kokosová omáčka
1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 kávová lžička Cukr třtinový
2,5 dl Mléko kokosové
2 dl Smetana 12% (konzumní)
Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce
5 ks Bageta
5 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,434 kcal
Kilojoule 5 998kJ
55% Sacharidy 198 g
48% Tuky 36 g
131% Sodík 3 g
144% Bílkoviny 81 g

Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce postup přípravy receptu:

1

Pokrájíme rybí plátky, jarní cibuli omyjeme, pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme k ní oloupaný česnek, omyté a pokrájené chilli papričky bez semen, omytou petrželovou nať, oloupaný nakrájený zázvor. Všechny přísady pomeleme na masovém strojku a v míse je smícháme se sójovou moukou, ochutíme pepřem, solí. Vyšleháme tuhý sníh z bílku a lehce ho vmícháme do tuhé rybí směsi, ze které vytvoříme karbanátky ve tvaru kuliček.

2

Ve woku rozpálíme olej a rybí karbanátky postupně usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z oleje a odložíme na papírovou utěrku, aby okapaly, a hned je odložíme do mísy a zakryjeme poklicí, aby zůstaly horké.

3

Do woku nalijeme smetanu, kokosové mléko a cukr. Přimícháme lžíci chilli omáčky a lžíci kokosového krému, karbanátky vložíme do omáčky a při mírné teplotě je dusíme pod pokličkou asi 8-10 minut. Během dušení občas omáčku promícháme.

4

Horké karbanátky podáváme s omáčkou a rozpečenou bagetkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept