Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1434 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
36 g
Sacharidy
198 g
Vláknina
10 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokrájíme rybí plátky, jarní cibuli omyjeme, pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme k ní oloupaný česnek, omyté a pokrájené chilli papričky bez semen, omytou petrželovou nať, oloupaný nakrájený zázvor. Všechny přísady pomeleme na masovém strojku a v míse je smícháme se sójovou moukou, ochutíme pepřem, solí. Vyšleháme tuhý sníh z bílku a lehce ho vmícháme do tuhé rybí směsi, ze které vytvoříme karbanátky ve tvaru kuliček.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a rybí karbanátky postupně usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z oleje a odložíme na papírovou utěrku, aby okapaly, a hned je odložíme do mísy a zakryjeme poklicí, aby zůstaly horké.
  • 3
    Do woku nalijeme smetanu, kokosové mléko a cukr. Přimícháme lžíci chilli omáčky a lžíci kokosového krému, karbanátky vložíme do omáčky a při mírné teplotě je dusíme pod pokličkou asi 8-10 minut. Během dušení občas omáčku promícháme.
  • 4
    Horké karbanátky podáváme s omáčkou a rozpečenou bagetkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.