Recept

Masový špíz s dýňovým čatní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26344

Ingredience

1 ks Chilli paprička
6 plátek Chléb toastový
4 ks Cibule
60 g Cibulka jarní
30 g Cukr třtinový
500 g Dýně
15 g Hořčice
40 g Hrozinky
4 ks Hřebíček
15 g Koriandr čerstvý
1 ks Lilek
100 ml Ocet vinný
120 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
20 g Protlak rajčatový
5 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
750 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,661 kcal
Kilojoule 6 948kJ
22% Sacharidy 79 g
176% Tuky 132 g
44% Sodík 873 mg
81% Bílkoviny 46 g

Masový špíz s dýňovým čatní postup přípravy receptu:

1

Vepřové pečené maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Toasty rozčtvrtíme. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku nakrájíme na delší kousky. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme.

2

Rozmícháme olej, sůl, pepř, hořčici a tymián. Promícháme s masem, toasty, cibulí a petrželkou. Přikryjeme a marinujeme 1 hodinu.

3

Přísady střídavě napichujeme na špíz a grilujeme asi 10 minut po všech stranách.

4

Na čatní nahrubo nakrájíme dýňovou dužninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lilek omyjeme a nakrájíme na kousky. Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semena, omyjeme a najemno nasekáme.

5

Vše opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme koření, ocet a rajčatový protlak. Přilijeme trochu vody a zvolna vaříme asi 1 a 1/2 hodiny.

6

Čatní znovu podle potřeby ochutíme, přimícháme hrozinky a necháme táhnout asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept