Pečené brambory s omáčkou piccalilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s omáčkou piccalilli
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26364 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
20 ks | Brambory |
15 g | Hořčice |
150 g | Jogurt bílý |
15 g | Křen |
200 g | Majonéza |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
360 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 13,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,7mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jogurt bílý, Křen, Majonéza, Šalotka, Sůl, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené brambory s omáčkou piccalilli postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Podélně rozčtvrtíme. Poskládáme na plech a dozlatova pečeme 30-45 minut. Brambory vyjmeme, potřeme máslem, posypeme solí. |
2 | Na omáčku oloupeme šalotku, nadrobno ji nasekáme. Dáme zesklovatět na rozehřátý olej a necháme vychladnout. Nakládanou zeleninu dáme okapat na síto. Nálev přitom zachytíme. Zeleninu co nejjemněji nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme. |
3 | Majonézu dohladka rozmícháme s jogurtem. Přimícháme nakládanou zeleninu, šalotku a křen. Ochutíme hořčicí, osolíme a výrazně opepříme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, rozředíme ji trochou nálevu z nakládané zeleniny. |
4 | Podáváme k pečeným bramborám. |