Pečené brambory s omáčkou piccalilli

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
57 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Podélně rozčtvrtíme. Poskládáme na plech a dozlatova pečeme 30-45 minut. Brambory vyjmeme, potřeme máslem, posypeme solí.
  • 2
    Na omáčku oloupeme šalotku, nadrobno ji nasekáme. Dáme zesklovatět na rozehřátý olej a necháme vychladnout. Nakládanou zeleninu dáme okapat na síto. Nálev přitom zachytíme. Zeleninu co nejjemněji nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme.
  • 3
    Majonézu dohladka rozmícháme s jogurtem. Přimícháme nakládanou zeleninu, šalotku a křen. Ochutíme hořčicí, osolíme a výrazně opepříme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, rozředíme ji trochou nálevu z nakládané zeleniny.
  • 4
    Podáváme k pečeným bramborám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.