Tvarohový koláč ze sucharů

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
31 g
Sacharidy
209 g
Vláknina
7 g
Cukr
81 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 150 °C. Suchary rozdrobíme válečkem. Přidáme 2 lžíce cukru a máslo a mneme mezi prsty, až se přísady spojí ve hmotu.
  • 2
    Hmotou vyplníme dno vymazané rozvírací formy a upěchujeme lžící. Tvaroh utřeme dohladka. Postupně zatřeme zbývající cukr, citronovou kůru a šťávu. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme k tvarohu a třeme, až vznikne hladký krém.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh. Naneseme ho na krém, rozmícháme metlou. Formu naplníme krémem, pečeme v mírné troubě asi 75 minut.
  • 4
    Vyjmeme z trouby, necháme ve formě odpočinout asi 10 minut. Koláč uvolníme z formy a necháme 3 hodiny vychladnout. Před podáváním ho pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.