Chlebový pudink s rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový pudink s rybízem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26394 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
6 plátek | Chléb toastový |
100 g | Cukr třtinový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
30 g | Máslo čerstvé |
450 ml | Mléko polotučné |
200 g | Rybíz červený |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 265,6mg |
Draslík | 383,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 304,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr třtinový, Rybíz červený, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chlebový pudink s rybízem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. Chléb nebo vánočku nalámeme na menší kousky a vložíme do maštěné keramické formy. |
2 | Rozpustíme máslo a chléb jím pokapeme. Vejce rozmícháme s mlékem, cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem, směsí přelijeme kousky chleba či vánočky ve formě. Vše dobře přitlačíme. |
3 | Rybíz omyjeme a rozdělíme do pudinku. Pečeme v troubě 45 minut, dokud těsto trochu nesedne a na povrchu mírně nezhnědne. |