Recept

Kapr s celerem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26401

Ingredience

60 g Bazalka
250 g Celer řapíkatý
15 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
600 g Kapr obecný
10 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
5 g Sůl
250 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
80 ml řepkový olej
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 537kJ
11% Sacharidy 41 g
41% Tuky 31 g
32% Sodík 638 mg
59% Bílkoviny 33 g

Kapr s celerem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Plátky kapra pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme, přikryjeme a dáme chladit. Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Šalotku oloupeme a nasekáme. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky. Obě přísady podusíme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Přilijeme bílé víno.

3

Do zapékací nádoby poskládáme plátky kapra. Posypeme sekanou bazalkou, česnekem a rajčaty. Navrch rozložíme plátky citronu. Nádobu uzavřeme alobalem a pečeme asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept