Kapr s celerem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s celerem a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26401 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Bazalka |
250 g | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
15 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
600 g | Kapr obecný |
10 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
80 ml | řepkový olej |
4 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Kapr obecný, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr s celerem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Plátky kapra pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme, přikryjeme a dáme chladit. Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Šalotku oloupeme a nasekáme. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky. Obě přísady podusíme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Přilijeme bílé víno. |
3 | Do zapékací nádoby poskládáme plátky kapra. Posypeme sekanou bazalkou, česnekem a rajčaty. Navrch rozložíme plátky citronu. Nádobu uzavřeme alobalem a pečeme asi 20 minut. |