Flambovaná srnčí svíčková s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambovaná srnčí svíčková s jablky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26403 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 ml | Calvados |
15 g | Cukr třtinový |
2 ks | Jablka |
160 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Nové koření celé |
80 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Skořice mletá |
1 kg | Srnčí maso |
5 g | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 187,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jablka, Nové koření celé, Olej stolní, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Flambovaná srnčí svíčková s jablky postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme skořicí a novým kořením, zakápneme olejem a necháme přes noc marinovat. |
2 | Oloupaná a nakrájená jablka podusíme na 40 g rozehřátého másla, posypeme cukrem, přelijeme calvadosem a flambujeme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 250 °C. Svíčkovou dáme do pekáče, osolíme, opepříme a prudce po všech stranách opečeme na 2 lžících rozehřátého másla. |
3 | Pečeme v troubě 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít asi 10 minut. Vyjmeme a uchováme v teple. Výpek rozředíme vývarem, necháme zredukovat a zahustíme ledovým máslem. Svíčkovou nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a jablky. |