Ostré kuře s jablečným pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré kuře s jablečným pyré
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
120 g | Hroznové víno |
100 g | Jablečné pyré s broskvemi |
350 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Pepř cayenský |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 101,7mg |
Draslík | 650,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hroznové víno, Pepř cayenský, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jablečné pyré s broskvemi, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ostré kuře s jablečným pyré postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso obalíme ve směsi mouky, cayenského pepře a mleté papriky. Cibuli a kuřecí maso opékáme na másle zvolna asi 4 minuty. |
2 | Maso zaprášíme zbylou ochucenou moukou, zalijeme mlékem a omáčku přivedeme k varu. Omáčku mírně povaříme za častého míchání, aby zůstala hladká. Do omáčky vmícháme jablečné pyré a hroznové víno a pokrm vaříme ještě zhruba 20 minut. |
3 | Kuře rozdělíme na nahřáté talíře, pokapeme zakysanou smetanou, ozdobíme špetkou papriky a podáváme. |