Zlaté glazované kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zlaté glazované kuře
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26408 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 ml | Džus pomerančový |
15 g | Hořčice |
6 ks | Kuřecí prsa |
15 g | Kurkuma |
80 g | Máta |
30 g | Med včelí |
30 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
350 g | Rýže Basmati |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 192,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,1mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus pomerančový, Kurkuma, Máta, Med včelí, Olej slunečnicový, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zlaté glazované kuře postup přípravy receptu:
1 | Povrch kuřecího masa nařežeme ostrým nožem do tvaru kosočtverců. Kurkumu, hořčici, pomerančový džus a med důkladně rozmícháme, vzniklou marinádu nalijeme na maso a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky. |
2 | Maso vyjmeme z marinády a osušíme papírovými ubrousky. |
3 | V širokém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm opečeme po obou stranách na středním ohni dozlatova. Přebytečný olej slijeme. Maso podlijeme marinádou, hrnec přikryjeme pokličkou a kuře |
4 | zvolna na mírném ohni dusíme 10-15 minut doměkka. |
5 | Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Přebytečnou tekutinu slijeme. Z pomeranče ostrouháme jemným struhadlem kůru a přidáme spolu s mátou do rýže. |
6 | Z pomeranče odstraníme zbytek kůry a bílou slupku pod ní, dužninu nakrájíme ostrým nožem na dílky. |
7 | Maso podáváme s rýží ochucenou pomerančovou kůrou a mátou, obložené dílky pomeranče a snítkami máty. |