Jednoduchý recept

Pražma na pórku s mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 26410

Ingredience

1,5 polévková lžíce Chilli omáčka
80 g Mandle
4 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kg Pražma
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Pórek
10 ks Rajčata
300 g Rýže dušená
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 831 kcal
Kilojoule 3 475kJ
25% Sacharidy 92 g
32% Tuky 24 g
29% Sodík 576 mg
112% Bílkoviny 63 g

Pražma na pórku s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Čerstvé (chlazené) plátky Pražmy omyjeme, osušíme, zbavíme kostiček, nakrájíme na proužky dlouhé okolo 5 cm. Dáme je do mísy, kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, necháme chvíli v chladničce.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s mrkví. Zeleninu pokrájíme na kroužky. Červená sherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Mandle spaříme ve vařící vodě a sloupneme je.

3

Ve woku si rozpálíme olivový olej a plátky ryby restujeme na straně s kůží. Rybu vyjmeme a odložíme na talíř. K zbylému oleji přidáme lžíci másla a na rozehřátém tuku za stálého míchání prudce osmažíme pórek s mrkví, přidáme mandle, kečup, chilli omáčku a rajčata. Promícháme, vrátíme na zeleninu plátky ryby, opatrně promícháme, posypeme petrželovou natí a necháme smažit ještě minutu.

4

Pražmu podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept