Pražma na pórku s mandlemi

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
24 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
17 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé (chlazené) plátky Pražmy omyjeme, osušíme, zbavíme kostiček, nakrájíme na proužky dlouhé okolo 5 cm. Dáme je do mísy, kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, necháme chvíli v chladničce.
  • 2
    Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s mrkví. Zeleninu pokrájíme na kroužky. Červená sherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Mandle spaříme ve vařící vodě a sloupneme je.
  • 3
    Ve woku si rozpálíme olivový olej a plátky ryby restujeme na straně s kůží. Rybu vyjmeme a odložíme na talíř. K zbylému oleji přidáme lžíci másla a na rozehřátém tuku za stálého míchání prudce osmažíme pórek s mrkví, přidáme mandle, kečup, chilli omáčku a rajčata. Promícháme, vrátíme na zeleninu plátky ryby, opatrně promícháme, posypeme petrželovou natí a necháme smažit ještě minutu.
  • 4
    Pražmu podáváme s dušenou rýží.
  • 5
  • 6
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.