Zlaté rizoto s kuřecími kousky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zlaté rizoto s kuřecími kousky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26413 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
60 g | Arašídy |
200 g | Kukuřice cukrová |
450 g | Kuřecí prsa |
15 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
350 g | Rýže Basmati |
10 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
1500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 86,7mg |
Draslík | 841,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 292,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kukuřice cukrová, Olej slunečnicový, Paprika žlutá, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Rýže Basmati, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zlaté rizoto s kuřecími kousky postup přípravy receptu:
1 | Olej a máslo rozpálíme v pekáči a zlehka osmažíme kuřecí maso, papriku a pórek do zlatova. Přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty prohříváme. Vmícháme šafrán, dochutíme pepřem a solí. Směs podlijeme částí vývaru, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání podusíme zvolna zhruba 20 minut. Podléváme kuřecím vývarem. Rýže musí být měkká, nesmí se však slepovat. Rizoto také nesmí být příliš vysušené — podle potřeby můžeme přilít kuřecí vývar. |
2 | Na závěr do pokrmu vmícháme okapané kukuřičné klásky, arašídy, parmezán, případně přisolíme a připepříme. Rizoto podáváme horké jako lehký oběd nebo večeři. |