Jednoduchý recept

Zlaté rizoto s kuřecími kousky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26413

Ingredience

60 g Arašídy
200 g Kukuřice cukrová
450 g Kuřecí prsa
15 g Máslo čerstvé
30 ml Olej slunečnicový
1 ks Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
1 ks Pórek
350 g Rýže Basmati
60 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
1500 ml Vývar drůbeží
10 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,027 kcal
Kilojoule 4 299kJ
15% Sacharidy 54 g
45% Tuky 34 g
103% Sodík 2 g
78% Bílkoviny 44 g

Zlaté rizoto s kuřecími kousky postup přípravy receptu:

1

Olej a máslo rozpálíme v pekáči a zlehka osmažíme kuřecí maso, papriku a pórek do zlatova. Přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty prohříváme. Vmícháme šafrán, dochutíme pepřem a solí. Směs podlijeme částí vývaru, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání podusíme zvolna zhruba 20 minut. Podléváme kuřecím vývarem. Rýže musí být měkká, nesmí se však slepovat. Rizoto také nesmí být příliš vysušené — podle potřeby můžeme přilít kuřecí vývar.

2

Na závěr do pokrmu vmícháme okapané kukuřičné klásky, arašídy, parmezán, případně přisolíme a připepříme. Rizoto podáváme horké jako lehký oběd nebo večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept