Dušené kuře s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26417 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Bylinky čerstvé - svazek |
15 g | Cukr třtinový |
120 g | Hroznové víno |
60 g | Kaštany jedlé |
900 g | Kuřecí prsa |
60 g | Mandle |
3 ks | Mrkev kořen |
15 g | Muškátový oříšek |
180 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Pomerančová kůra |
10 ks | Šalotka |
50 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,8mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hroznové víno, Kaštany jedlé, Mandle, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Pomerančová kůra, Šalotka, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené kuře s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Ve velkém kastrolu se silným dnem rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm 6 minut na středním ohni za stálého míchání dozlatova maso, šalotky nebo cibulky a mrkev. |
2 | Do kastrolu přidáme všechny ostatní suroviny kromě kuliček hroznového vína a pokrm za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni tak dlouho, až je maso úplně měkké. |
3 | Kuličky vína rozpůlíme, zbavíme zrníček a vmícháme do pokrmu až těsné před podáváním. Pokrm podáváme s divokou rýží nebo s bramborovou kaší. Porce ozdobíme čerstvými bylinkami. |