Kuřecí frikasé s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí frikasé s cibulkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26419 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
500 g | Cibule |
1 ks | Kuře |
50 ml | Limetka |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 ml | Olej olivový |
40 ml | Omáčka ústřicová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
150 ml | Vývar drůbeží |
20 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 318,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Kuře, Limetka, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí frikasé s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na po obou stranách dozlatova. |
2 | Porce kuřete přeneseme do kastrolu, který je možné dávat do trouby, posypeme kolečky cibulek a udržujeme teplé. |
3 | Ve šťávě na pánvi zvolna opečeme nakrájené papriky doměkka. |
4 | Papriky podlijeme kuřecím vývarem a limetkovou šťávou, přidáme limetkovou kůru, a směs mícháme na mírném ohni ještě asi 5 minut. |
5 | Přidáme chilli papričky, ústřicovou a worcesterskou omáčku, sůl a pepř a zamícháme. |
6 | Ochucené papriky a šťávu, která se z nich uvolnila, přidáme do kastrolu ke kuřeti s cibulkami. |
7 | Kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou nebo alobalem. |
8 | Pokrm dusíme v troubě předehřáté na 190 °C hodinu. Maso musí být skutečně křehké. Kuřecí frikasé podáváme horké s listovým salátem. |