Recept

Kuřecí frikasé s cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26419

Ingredience

2 ks Chilli paprička
500 g Cibule
1 ks Kuře
50 ml Limetka
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 ml Olej olivový
40 ml Omáčka ústřicová
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 ml Vývar drůbeží
20 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,144 kcal
Kilojoule 4 787kJ
8% Sacharidy 29 g
95% Tuky 72 g
61% Sodík 1 g
148% Bílkoviny 83 g

Kuřecí frikasé s cibulkou postup přípravy receptu:

1

Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na po obou stranách dozlatova.

2

Porce kuřete přeneseme do kastrolu, který je možné dávat do trouby, posypeme kolečky cibulek a udržujeme teplé.

3

Ve šťávě na pánvi zvolna opečeme nakrájené papriky doměkka.

4

Papriky podlijeme kuřecím vývarem a limetkovou šťávou, přidáme limetkovou kůru, a směs mícháme na mírném ohni ještě asi 5 minut.

5

Přidáme chilli papričky, ústřicovou a worcesterskou omáčku, sůl a pepř a zamícháme.

6

Ochucené papriky a šťávu, která se z nich uvolnila, přidáme do kastrolu ke kuřeti s cibulkami.

7

Kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou nebo alobalem.

8

Pokrm dusíme v troubě předehřáté na 190 °C hodinu. Maso musí být skutečně křehké. Kuřecí frikasé podáváme horké s listovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept