Recept

Burgundské kuře se žampiony

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26420

Ingredience

120 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
40 g Celer - nať
900 g Kuřecí prsa
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
150 ml Víno portské
150 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
16 ks Šalotka
10 g Šalvěj čerstvá
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,267 kcal
Kilojoule 5 301kJ
36% Sacharidy 131 g
62% Tuky 47 g
60% Sodík 1 g
129% Bílkoviny 72 g

Burgundské kuře se žampiony postup přípravy receptu:

1

Na oleji osmažíme kuřecí maso nakrájené na kostky a vyndáme. Osmažíme šalotku, slaninu, žampiony a česnek dozlatova. Do pánve vrátíme maso, zaprášíme moukou, neustále mícháme a zvolna vaříme ještě další 2 minuty.

2

Maso podlijeme vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne vařit. Poté vložíme bylinky, opepříme a osolíme.

3

Kastrol pod pokličkou vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Z hotového pokrmu odstraníme bylinky.

4

Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme vařenou zeleninu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept