Ropušnice se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ropušnice se zázvorem
Ropušnice se zázvorem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
zelenina předvařená | |
---|---|
400 g | Brokolice |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
smažená zelenina | |
2 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
Ropušnice se zázvorem | |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
600 g | Ropušnice - filety |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 666,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná, Chilli paprička, Omáčka ústřicová, Rajčata, Sůl, Zázvor celý, Česnek, Ropušnice - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pórek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ropušnice se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Omyté plátky ropušnice potřeme olivovým olejem, rozetřeným česnekem se solí a citronovým pepřem. Potom plátky nakrájíme na pásky široké 3-4 cm, odložíme do mísy a necháme hodinu odležet. |
2 | Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, zázvor, chilli papričku a brokolici. Pórek s chilli papričkou (bez semen) pokrájíme na kroužky. Brokolici rozdělíme na růžičky. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček, pokrájíme na kostičky. Zázvor nakrájíme na tenké nudličky. |
3 | Do menšího hrnce s mírně osolenou vodou a lžičkou citronové šťávy dáme vařit růžičky brokolice. Když voda přijde k varu, povaříme brokolici jen 1 minutu, scedíme a necháme odkapat. |
4 | Ve woku si rozehřejeme polovinu oleje s máslem, dáme na něj zpěnit pórek, přidáme rajčata se zázvorem, promícháme a necháme trochu rozpéct. Přidáme předvařené růžičky brokolice, směs ochutíme ústřicovou omáčkou a solí, promícháme, vše vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a zakryjeme pokličkou, abychom zeleninu uchovali horkou. |
5 | Do uvolněné pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme lžičku másla, tuk necháme rozpálit a plátky ropušnice smažíme z každé strany dozlatova (přibližně 5 minut). |
6 | Zeleninu upravíme na talíře, přidáme k ní usmažené kousky ryby a podáváme. |