Dušené kuře s rozmarýnovými knedlíčky
75 min.

Ingredience
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 50gramůPórek
- 80mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 80gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyTuřín
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 250gramůMrkev kořen
- 250gramůPastinák
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 5gramůSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 800gramůKuřecí čtvrtky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1088 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
60 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme kuřecí maso dozlatova. Maso vyjmeme a přidáme pórky nakrájené na kolečka, mrkev, pastinák a tuřín nadrobno. Několik minut smažíme. Potom k této směsi zeleniny přidáme opečené kuřecí čtvrtky. Podlijeme vývarem, ochutíme worcesterskou omáčkou, rozmarýnem, solí a pepřem.
- 2Dusíme asi 40 minut až je maso hotové.
- 3Mezitím si připravíme knedlíčky: Z hrubé mouky s kypřicím práškem, sádla, lístků rozmarýnu, soli a pepře vymícháme s přiměřeným množstvím studené vody tuhé těsto.
- 4Utvoříme knedlíčky, které dáme ke kuřeti dusit asi na 12 minut. Podáváme kuře s knedlíčky, obložené zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.