Recept

Dušený úhoř na česneku s fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26434

Ingredience

marinovaný úhoř
1 ks Citrony
1 kávová lžička Pepř bílý
1,5 kávová lžička Sůl
800 g Úhoř říční
Dušený úhoř na česneku s fenyklem
2 kávová lžička Citronová kůra
400 g Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř cayenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 dl Vývar rybí
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 146kJ
2% Sacharidy 7 g
60% Tuky 45 g
29% Sodík 577 mg
39% Bílkoviny 22 g

Dušený úhoř na česneku s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Úhoře omyjeme, stáhneme z kůže a nakrájíme na medailonky, které pokapeme citronem, osolíme, opepříme bílým pepřem.

2

Takto marinovaného úhoře necháme v chladu odležet 15 minut.

3

Očištěné hlízy fenyklu nakrájíme na kousky, oloupaný česnek na plátky a pomalu je orestujeme dozlatova ve woku na olivovém oleji. Přidáme k nim kousek másla, kousky úhoře, opepříme cayenským pepřem, přidáme mletý zázvor, vše promícháme a ještě spolu opékáme asi 3 minuty. Pak přilijeme rybí vývar, smetanu a pomalu dusíme asi 5 minut. Dochutíme solí, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, drobně pokrájenou omytou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept