Recept

Lilkový nákyp s mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26435

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
3 ks Lilek
125 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Mozzarella
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
40 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
125 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 501kJ
9% Sacharidy 32 g
169% Tuky 127 g
50% Sodík 991 mg
63% Bílkoviny 36 g

Lilkový nákyp s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Dáme do mísy, osolíme, necháme 1 hodinu vypotit.

2

Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme horkou vodou, necháme krátce působit a pak oloupeme. Dužinu zbavíme semínek, odstraníme zbytky po stopkách a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme, očistíme a omyjeme. Celer očistíme a omyjeme. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky.

3

Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme, za stálého míchání opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme mrkev a celer, krátce osmahneme. Přidáme rajčata. Předehřejeme gril v troubě.

4

Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nasekáme, přidáme k rajčatové směsi. Osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme 20 minut.

5

Lilky osušíme papírovou utěrkou a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Na rozpáleném grilu je 5 minut grilujeme. Troubu přepneme na 200 stupňů Celsia.

6

Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na kolečka.

7

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, dozlatova osmažíme. Zeleninový vývar smícháme s mlékem a postupně za stálého míchání přiléváme k mouce. Při mírné teplotě povaříme 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.

8

Zapékací misku vymažeme máslem. Do mísy vrstvíme lilky, rajčatovou směs, mozzarellu, vejce a parmazán. Přelijeme bešamelovou omáčkou a nákyp pečeme 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept