Recept

Špenátovo-šťovíkové suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26440

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Sýr Gouda 45%
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 g Špenát listový čerstvý
250 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 283kJ
4% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
17% Sodík 335 mg
31% Bílkoviny 18 g

Špenátovo-šťovíkové suflé postup přípravy receptu:

1

Šťovík a špenát opláchneme a silnější stonky odstraníme. Listy blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 30 sekund. Slijeme přes sítko, zchladíme studenou vodou, necháme okapat, najemno nasekáme.

2

V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm mouku. Přimícháme mléko, omáčku osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a 10 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout.

3

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Rozklepneme vejce. Žloutky, nasekanou zeleninu a sýr přimícháme do omáčky. Přidáme bílky ušlehané na tuhý sníh.

4

Máslem vymažeme dno mísy na suflé a mísu naplníme připravenou směsí. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept