Recept

Pečené kuřecí maso se šalotkami a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26441

Ingredience

500 g Houby čerstvé
150 g Jogurt bílý
900 g Kuřecí prsa
15 g Med včelí
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Olej sezamový
5 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
5 g Sůl
300 ml Vývar drůbeží
20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
25 g Zázvor celý
30 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

85% Kalorie 1,680 kcal
Kilojoule 7 029kJ
67% Sacharidy 240 g
55% Tuky 41 g
61% Sodík 1 g
161% Bílkoviny 90 g

Pečené kuřecí maso se šalotkami a houbami postup přípravy receptu:

1

Mouku ochutím solí a pepřem a obalíme v ní kuřecí maso. Maso opékáme 4 minuty na oleji na velké pánvi s vysokým okrajem dozlatova. Přeneseme do kastrolu, který se může dávat do trouby a udržujeme teplé.

2

Ve šťávě, která zůstala na pánvi, pomalu opékáme nakrájené houby a šalotky. Podlijeme kuřecím vývarem, ochutíme worcesterskou omáčkou, čerstvým zázvorem a medem, osolíme a opepříme.

3

Směsí přelijeme kuřecí maso, kastrol přikryjeme pokličkou a pečeme 1 hodinu v troubě předehřáté na 150 °C. Maso musí být velmi křehké. Přidáme jogurt a pečeme 10 minut. Pokrm podáváme horký a ozdobíme snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept