Recept

Dušené kuře na česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26445

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
400 g Fazole bílé
900 g Kuřecí prsa
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
250 ml Víno bílé
250 g Vývar drůbeží
6 stroužek Česnek
16 ks Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,480 kcal
Kilojoule 6 192kJ
52% Sacharidy 187 g
45% Tuky 34 g
53% Sodík 1 g
165% Bílkoviny 93 g

Dušené kuře na česneku postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na slunečnicovém oleji v kastrolu, který je možné dávat do trouby. Potom pomocí naběračky s otvory maso přeneseme na talíř.

2

Na šťávě, která zůstala v kastrolu, opékáme za stálého míchání 4 minuty šalotky, žampiony a česnek.

3

Maso vrátíme do kastrolu, zaprášíme moukou a ještě 2 minuty opékáme. Podlijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu, přidáme bouquet garni, sůl a pepř.

4

Konzervované fazole scedíme a propláchneme, přidáme do kastrolu.

5

Přikryjeme pokličkou a vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Před podáváním odstraníme bouquet garni.

Poznámka

Jako příloha jsou nejvhodnější mladé tykve nebo jiná zelenina uvařená v páře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept