Dušené kuře po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře po anglicku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 krajíc | Chléb toastový |
4 ks | Cibule |
20 g | Hořčice |
4 ks | Kuřecí stehna |
15 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
600 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
60 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
30 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 186,3mg |
Draslík | 796,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo, zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme teplé. |
2 | Cibule nakrájíme na klínky a osmahneme dozlatova ve šťávě zbylé v kastrolu. Podlijeme pivem, přidáme opečené kuřeti maso, worcesterskou omáčku, šalvěj, sůl a pepř, přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm mírné dusíme zhruba hodinu. Kuřecí maso musí být křehké. |
3 | Mezitím v misce smícháme nastrouhaný čedar s hořčicí, moukou, worcesterskou omáčkou a pivem. Pomazánkou namažeme krajíčky toastového chleba, krátce zapečeme pod grilem. Jakmile se sýr roztaví a začne zlátnout, toasty vyjmeme a překrojíme na trojúhelníky. |
4 | Do pokrmu vmícháme šalvěj, necháme přejít varem. Pokrm rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky toastů a podáváme s novými bramborami a listovou zeleninou. |