Recept

Dušené kuře po anglicku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26446

Ingredience

6 krajíc Chléb toastový
4 ks Cibule
20 g Hořčice
4 ks Kuřecí stehna
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Máslo čerstvé
30 ml Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
60 g Sýr Čedar
5 g Sůl
30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
60 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 960kJ
9% Sacharidy 33 g
57% Tuky 43 g
41% Sodík 824 mg
79% Bílkoviny 44 g

Dušené kuře po anglicku postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo, zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme teplé.

2

Cibule nakrájíme na klínky a osmahneme dozlatova ve šťávě zbylé v kastrolu. Podlijeme pivem, přidáme opečené kuřeti maso, worcesterskou omáčku, šalvěj, sůl a pepř, přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm mírné dusíme zhruba hodinu. Kuřecí maso musí být křehké.

3

Mezitím v misce smícháme nastrouhaný čedar s hořčicí, moukou, worcesterskou omáčkou a pivem. Pomazánkou namažeme krajíčky toastového chleba, krátce zapečeme pod grilem. Jakmile se sýr roztaví a začne zlátnout, toasty vyjmeme a překrojíme na trojúhelníky.

4

Do pokrmu vmícháme šalvěj, necháme přejít varem. Pokrm rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky toastů a podáváme s novými bramborami a listovou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept