Recept

Dušené kuře po francouzsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26451

Ingredience

250 g Anglická slanina
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
20 ks Cibule
1 ks Kuře
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mrkev kořen
25 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
400 ml Víno bílé
400 ml Vývar drůbeží
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,717 kcal
Kilojoule 7 182kJ
18% Sacharidy 63 g
325% Tuky 244 g
83% Sodík 2 g
172% Bílkoviny 97 g

Dušené kuře po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opékáme 3 minuty cibulky, mrkev, slaninu a žampiony. Směs přeneseme do velkého kastrolu.

2

Kuře opečeme dozlatova na pánvi a potom dáme do kastrolu se směsí zeleniny a ostatních surovin.

3

Do kastrolu přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a vaříme, dokud se víno téměř nevypaří.

4

Zeleninu a houby se slaninou zaprášíme, za stálého míchání moukou a asi 1 minutu dusíme.

5

Přidáme kuřecí vývar, sůl, pepř a bouquet garni. Kastrol přikryjeme a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/2 hodiny. Zhruba 30 minut před koncem dušení přidáme zbytek vína a kastrol už necháme odkrytý.

6

Bouquet garni vyjmeme, kuře naporcujeme a pokrm upravíme na talíře. Podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept