Recept

Květákový nákyp s klobáskami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26466

Ingredience

0,5 l Bešamel
1 polévková lžíce Cibule
300 g Cuketa
3 ks Klobása Dunajská
600 g Květák
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
60 g Strouhanka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 631kJ
8% Sacharidy 29 g
62% Tuky 47 g
33% Sodík 654 mg
46% Bílkoviny 26 g

Květákový nákyp s klobáskami postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, opláchneme a rozdělíme na růžičky. Blanšírujeme v osolené vodě asi 5 minut. Cuketu nakrájíme na plátky, přidáme ke květáku a povaříme ještě asi 2 minuty.

2

Zeleninu slijeme přes síto, zchladíme, necháme okapat. Klobásky nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, nasekáme a se strouhankou a olejem rozmixujeme.

3

Bešamelovou omáčku smícháme se smaženou cibulkou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Do zapékací misky dáme polovinu bešamelové omáčky, na omáčku rozdělíme zeleninu a klobásky, přelijeme zbytkem omáčky a posypeme petrželovou strouhankou.

4

Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut, dokud strouhanka nezhnědne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept