Katalánské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Katalánské kuře
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26469 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Broskve |
200 ml | Koňak Armaňak |
1 ks | Kuře |
60 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Skořice mletá |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
80 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 402,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,0mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Kuře, Oříšky piniové, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Katalánské kuře postup přípravy receptu:
1 | Broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Strouhanku smícháme s polovinou piniových oříšků, vejcem a tymiánem. Jednu broskev nakrájíme na kostičky a vmícháme do směsi se strouhankou. Osolíme a opepříme. Nádivku vložíme do dutiny kuřete mezi masem a kůží. Kuře dáme na pekáče. Křídla zasuneme pod kuře. Na závěr kuře posypeme mletou skořicí. |
2 | Kuře zakryjeme alobalem a pečeme asi 1 hodinu v troubě na 190 °C. Během pečení je občas potřeme vypečenou šťávou. |
3 | Odstraníme alobal a kuře polijeme koňakem. Kuře vrátíme do trouby a pečeme ještě 30 minut. |
4 | Rozpůlené broskve posypeme zbývajícími piniovými oříšky a dáme na posledních 10 minut ve vhodné nádobě do trouby ke kuřeti. |
5 | Hotové kuře podáváme ozdobené půlkami broskví. Ze šťávy v pekáči sesbíráme tuk, do šťávy vmícháme smetanu a omáčku opatrně prohřejeme. Podáváme v omáčníku. |