Recept

Kuře s medem a pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26473

Ingredience

300 ml Džus pomerančový
30 g Estragon
1 ks Kuře
15 g Med pampeliškový
50 g Med včelí
50 ml Ocet vinný
60 g Olivy černé
5 g Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
5 g Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,184 kcal
Kilojoule 4 954kJ
11% Sacharidy 40 g
101% Tuky 76 g
48% Sodík 963 mg
149% Bílkoviny 84 g

Kuře s medem a pomerančem postup přípravy receptu:

1

Kuře položíme na prkénko hřbetní stranou navrch. Nůžkami na drůbež ho podél hřbetu rozstřihneme, prsní kost však necháme neporušenou.

2

Kuře omyjeme studenou vodou, necháme okapat a rozložíme na prkénko kůží navrch. Kuře zploštíme, konce nohou odstřihneme.

3

Dvěma dlouhými špejlemi kuře zpevníme, aby drželo rozložené naplocho. Kůži osolíme a opepříme.

4

Připravíme marinádu: pomerančový džus, vinný ocet, med a estragon dáme do mísy a promícháme. Kuře vložíme do marinády, zakryjeme pokličkou, necháme 4 hodiny v chladničce marinovat. Během uvedené doby je několikrát obrátíme.

5

Příprava omáčky: zakysanou smetanu, estragon, pomerančovou šťávu, med a nadrobno nakrájené olivy smícháme, osolíme, opepříme. Misku s omáčkou přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit.

6

Kuře s marinádou upravíme na pekáč kůží dospod, obložíme dílky pomeranče a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom kuře obrátíme a pečeme ještě 20-30 minut. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, ozdobíme estragonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept