Kuře s medem a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s medem a pomerančem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26473 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 ml | Džus pomerančový |
30 g | Estragon |
1 ks | Kuře |
15 g | Med pampeliškový |
50 g | Med včelí |
50 ml | Ocet vinný |
60 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 344,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus pomerančový, Estragon, Kuře, Med včelí, Ocet vinný, Pomeranče, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Med pampeliškový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře s medem a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Kuře položíme na prkénko hřbetní stranou navrch. Nůžkami na drůbež ho podél hřbetu rozstřihneme, prsní kost však necháme neporušenou. |
2 | Kuře omyjeme studenou vodou, necháme okapat a rozložíme na prkénko kůží navrch. Kuře zploštíme, konce nohou odstřihneme. |
3 | Dvěma dlouhými špejlemi kuře zpevníme, aby drželo rozložené naplocho. Kůži osolíme a opepříme. |
4 | Připravíme marinádu: pomerančový džus, vinný ocet, med a estragon dáme do mísy a promícháme. Kuře vložíme do marinády, zakryjeme pokličkou, necháme 4 hodiny v chladničce marinovat. Během uvedené doby je několikrát obrátíme. |
5 | Příprava omáčky: zakysanou smetanu, estragon, pomerančovou šťávu, med a nadrobno nakrájené olivy smícháme, osolíme, opepříme. Misku s omáčkou přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit. |
6 | Kuře s marinádou upravíme na pekáč kůží dospod, obložíme dílky pomeranče a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom kuře obrátíme a pečeme ještě 20-30 minut. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, ozdobíme estragonem. |