Jednoduchý recept

Vepřový řízek v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Vepřový řízek v těstíčku 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 26474

Ingredience

500 g Bramborová kaše
3 špetka Kmín drcený
60 ml Mléko polotučné
25 g Mouka polohrubá
50 g Strouhanka
70 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 703kJ
7% Sacharidy 26 g
58% Tuky 44 g
33% Sodík 659 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vepřový řízek v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na 5 stejných plátků, trochu naklepeme.

2

Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, přisypeme strouhanku a tolik mouky, aby vzniklo hustší těstíčko.

3

Plátky masa osolíme, okmínujeme a namočíme v těstíčku. Na pánvi rozpálíme sádlo a jednotlivé plátky v něm osmažíme po obou stranách dozlatova.

4

Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřový řízek v těstíčku
Tady tento recept za sebe doporučit nemůžu. sorry Těstíčko vždy dělávám s použitím hladké mouky. Kombinace pohohrubé mouky a hlavně strouhanky se mi neosvědčila. Z množství na dvě porce se mi podařil obalit jeden řízek a to jsem ještě musela skrz hustoty přidat mléko a naředit. Strouhanka tekutinu vsákne. Taky jsem přidala trošku soli. Kmín jsem na maso dala, ale moc mi k tomuto jídlu nesedí. Jinak je v ingrediencích málo sádla na smažení, dva velké řízky se na necelých osmi gramech opravdu neusmaží. Dávám vyšší vrstvu, může se použít i olej. Pro větší jedlíky doporučuji počítat s větším množstvím bramborové kaše. Jinak jde použít i jiné vepřové maso, např krkovička nebo kotletka. Většinou ale dělávám z kuřecího masa.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept