Vepřový řízek v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek v těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26474 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Bramborová kaše |
3 špetka | Kmín drcený |
60 ml | Mléko polotučné |
25 g | Mouka polohrubá |
70 g | Sádlo škvařené |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 224,4mg |
Draslík | 837,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 268,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na 5 stejných plátků, trochu naklepeme. |
2 | Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, přisypeme strouhanku a tolik mouky, aby vzniklo hustší těstíčko. |
3 | Plátky masa osolíme, okmínujeme a namočíme v těstíčku. Na pánvi rozpálíme sádlo a jednotlivé plátky v něm osmažíme po obou stranách dozlatova. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší. |
Tady tento recept za sebe doporučit nemůžu.