Recept

Papriky s rajčaty na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26484

Ingredience

0,5 polévková lžíce Celer - nať
1 polévková lžíce Cukr třtinový
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Pistácie
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno portské
20 g Zázvor celý
6 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 046kJ
6% Sacharidy 22 g
22% Tuky 17 g
29% Sodík 590 mg
12% Bílkoviny 7 g

Papriky s rajčaty na víně postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semen a pokrájíme na proužky.

2

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky.

3

Omyté petrželové s celerovými lístky pokrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky.

4

V pánvi si rozpálíme olej. Nejdříve krátce orestujeme papriky a zázvor. Pak přidáme pokrájená rajčata, promícháme s paprikou, posypeme petrželovou a celerovou natí, osolíme, opepříme, ochutíme cukrem, přilijeme portské víno, znovu promícháme a dusíme pod poklicí přibližně 3-5 minuty. Nakonec přidáme sójovou omáčku, slané pistáciové oříšky. Dobře zeleninu promícháme, upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept