Řízky z bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z bůčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26487 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
25 g | Salám Turistický trvanlivý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 255,2mg |
Draslík | 345,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 184,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Salám Turistický trvanlivý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řízky z bůčku postup přípravy receptu:
1 | Vybereme libovější bůček, odřízneme kůži a nakrájíme na stejné plátky. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích, k plátkům přitlačíme plátek salámu, který se díky vejcím k bůčku přichytí. Znovu namočíme ve vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. |
2 | Plátky usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.