Kuřecí závitky se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí závitky se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26490 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
500 g | Červená řepa |
4 ks | Kuřecí prsa |
15 g | Maizena - kukuřičný škrob |
5 g | Pepř černý mletý |
120 g | Šalotka |
8 ks | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
8 plátek | Šunka dušená |
250 g | Sýr Čedar |
30 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Červená řepa, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí závitky se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa podélně nařízneme tak, aby vznikla velká kapsa. Do každé kapsy vložíme plátek sýra a šunky, 2 lístky šalvěje, osolíme a opepříme. Kuřecí řízky zabalíme do plátků slaniny, abychom kapsy uzavřeli. Poté je vložíme do kastrolu a přelijeme kuřecím vývarem a portským vínem. K masu přidáme šalotky a kastrol pod pokličkou dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme zhruba 40 minut. |
2 | Hotové závitky a šalotky vyjmeme z kastrolu a udržujeme v teple. Šťávu přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob, případně sůl a pepř a vaříme do zhoustnutí. Maso obložíme šalotkami a uvařenou červenou řepou. Pokrm přelijeme omáčkou a podáváme. |