Jednoduchý recept

Kuřecí roláda s parmazánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26494

Ingredience

120 g Bazalka
1200 g Kuře
10 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Salám Mortadela
120 g Strouhanka
120 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 701kJ
4% Sacharidy 13 g
57% Tuky 43 g
47% Sodík 935 mg
90% Bílkoviny 50 g

Kuřecí roláda s parmazánem postup přípravy receptu:

1

Kuře vykostíme následujícím způsobem: položíme ho hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.

2

Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.

3

Klouby nohou a křídel přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kosti na nohou a kosti vytáhneme.

4

Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda a poklademe plátky mortadely tak, aby se mírně překrývaly.

5

V misce smícháme strouhanku, parmazán, bazalku nebo petrželku, česnek, sůl a pepř. Přidáme rozšlehané vejce a směs pak rozetřeme doprostřed na vykostěné kuře se salámem. Maso zavineme a pevně je utáhneme kuchyňským provázkem, aby náplň při pečení neunikala.

6

Roládu dáme na pekáč a potřeme olivovým olejem. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C.

Poznámka

Kuřecí roládu můžeme podávat teplou i studenou, obloženou vařenou jarní zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept