Kuřecí roláda s parmazánem

115 min.
Itálie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře vykostíme následujícím způsobem: položíme ho hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
  • 2
    Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
  • 3
    Klouby nohou a křídel přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kosti na nohou a kosti vytáhneme.
  • 4
    Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda a poklademe plátky mortadely tak, aby se mírně překrývaly.
  • 5
    V misce smícháme strouhanku, parmazán, bazalku nebo petrželku, česnek, sůl a pepř. Přidáme rozšlehané vejce a směs pak rozetřeme doprostřed na vykostěné kuře se salámem. Maso zavineme a pevně je utáhneme kuchyňským provázkem, aby náplň při pečení neunikala.
  • 6
    Roládu dáme na pekáč a potřeme olivovým olejem. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.