Recept

Makedonský masový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 26496

Ingredience

4 ks Cibule
500 g Listové těsto
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
200 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Sýr Eidam cihla 40%
6 g Sůl
600 g Telecí kýta
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 169kJ
9% Sacharidy 31 g
73% Tuky 55 g
19% Sodík 386 mg
62% Bílkoviny 35 g

Makedonský masový koláč postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme na kostičky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme vařit na mírném ohni, dokud se maso neuvaří doměkka.

2

V misce rozšleháme škrob s mlékem a za stálého míchání přilijeme k masu a odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme vejce, sýr, sůl a muškátový oříšek.

3

Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 5 plátků pomazaných rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Na ně navršíme masovou směs a přikryjeme zbylými pomazanými pláty těsta. Potřeme zbylým máslem, nařízneme náznak porcí a necháme asi 40 minut péct ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept