Recept

Zmrzlina z dvojí čokolády

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26502

Ingredience

85 g Cukr krupice
300 ml Mléko plnotučné
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
175 g Čokoláda bílá
125 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 850 kcal
Kilojoule 3 558kJ
20% Sacharidy 73 g
77% Tuky 58 g
3% Sodík 58 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zmrzlina z dvojí čokolády postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk rozkrojíme, semínka vydlabeme a vše spolu s mlékem prohřejeme v kastrůlku k bodu varu. Přidáme tmavou, nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Zahřejeme téměř k varu, odstavíme z plotny a necháme asi 20 minut stát.

2

V míse utřeme žloutky s cukrem, vmícháme čokoládové mléko a přecedíme do kastrůlku. Zvolna za stálého míchání povaříme těsně pod bodem varu do zhoustnutí. Vlijeme do mísy a necháme vychladnout.

3

Potom vešleháme smetanu, vlijeme do nádoby a mrazíme 3-4 hodiny.

4

Směs promícháme a vmícháme do ní kousky bílé čokolády. Zmrzlinu necháme v mrazáku až do podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept