Zmrzlina z dvojí čokolády - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina z dvojí čokolády
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 26502 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
175 g | Čokoláda bílá |
125 g | Čokoláda hořká |
85 g | Cukr krupice |
300 ml | Mléko plnotučné |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 379,3mg |
Draslík | 324,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 468,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zmrzlina z dvojí čokolády postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový lusk rozkrojíme, semínka vydlabeme a vše spolu s mlékem prohřejeme v kastrůlku k bodu varu. Přidáme tmavou, nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Zahřejeme téměř k varu, odstavíme z plotny a necháme asi 20 minut stát. |
2 | V míse utřeme žloutky s cukrem, vmícháme čokoládové mléko a přecedíme do kastrůlku. Zvolna za stálého míchání povaříme těsně pod bodem varu do zhoustnutí. Vlijeme do mísy a necháme vychladnout. |
3 | Potom vešleháme smetanu, vlijeme do nádoby a mrazíme 3-4 hodiny. |
4 | Směs promícháme a vmícháme do ní kousky bílé čokolády. Zmrzlinu necháme v mrazáku až do podávání. |