Video recept

Kuře pečené po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Kuře pečené po francouzsku 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 26520

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Estragon
1500 g Kuře
115 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
120 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,212 kcal
Kilojoule 5 073kJ
2% Sacharidy 8 g
111% Tuky 83 g
43% Sodík 853 mg
130% Bílkoviny 73 g

Kuře pečené po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme s nasekanými bylinkami a česnekem.

2

Kuře omyjeme, osušíme a kůži u prsou uvolníme. Do vzniklého prostoru rozetřeme bylinkové máslo, do břišní dutiny kuřete vložíme omytý, vidličkou propíchaný citron a kuře zašijeme nebo svážeme na nožkách a křídlech.

3

Připravené kuře položíme na mřížku v pekáči. Bílé víno a větší část vývaru přelijeme přes maso, osolíme a opepříme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny.

4

Během pečení přeléváme kuře vypečenou šťávou, do které podle potřeby přilijeme trochu vína.

5

Upečené kuře vyjmeme z pekáče, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.

6

Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme zbylý vývar a povaříme do zhoustnutí. Podáváme zvlášť ke kuřeti.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept