Recept

Nákyp z krabího masa se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26522

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice v prášku
230 g Krab
225 ml Mléko plnotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
25 g Strouhanka
50 g Sýr Gruyére
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 116kJ
3% Sacharidy 10 g
25% Tuky 19 g
14% Sodík 276 mg
27% Bílkoviny 15 g

Nákyp z krabího masa se sýrem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme nákypovou formu. Vymažeme ji 1 lžící syrového másla a vysypeme strouhankou.

2

V hlubší pánvi na 3 lžících másla orestujeme malou, drobně posekanou cibuli, dokud nezezlátne. Poté přimícháme nakrájený česnek, chvilku restujeme, vmícháme práškovou hořčici s moukou. Po 1 minutě prohřívání zašleháme po částech mléko, 2 minuty vaříme a odstavíme. Poté do směsi zamícháme strouhaný sýr a za občasného míchání necháme zchladnout.

3

Po zchladnutí do směsi vmícháme rozšlehané žloutky, koření, pažitku a maso z kraba. Na závěr do směsi lehce „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Hotovou směs vložíme do připravené formy, kterou položíme na plech a pečeme zhruba 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nákyp nezezlátne. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept