Nákyp z krabího masa se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z krabího masa se sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26522 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice v prášku |
230 g | Krab |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
225 ml | Mléko plnotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
25 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Gruyére |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 174,2mg |
Draslík | 229,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 248,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Krab, Pažitka, Pepř cayenský, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nákyp z krabího masa se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme nákypovou formu. Vymažeme ji 1 lžící syrového másla a vysypeme strouhankou. |
2 | V hlubší pánvi na 3 lžících másla orestujeme malou, drobně posekanou cibuli, dokud nezezlátne. Poté přimícháme nakrájený česnek, chvilku restujeme, vmícháme práškovou hořčici s moukou. Po 1 minutě prohřívání zašleháme po částech mléko, 2 minuty vaříme a odstavíme. Poté do směsi zamícháme strouhaný sýr a za občasného míchání necháme zchladnout. |
3 | Po zchladnutí do směsi vmícháme rozšlehané žloutky, koření, pažitku a maso z kraba. Na závěr do směsi lehce „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Hotovou směs vložíme do připravené formy, kterou položíme na plech a pečeme zhruba 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nákyp nezezlátne. Ihned podáváme. |