Nákyp z krabího masa se sýrem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
654 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme nákypovou formu. Vymažeme ji 1 lžící syrového másla a vysypeme strouhankou.
  • 2
    V hlubší pánvi na 3 lžících másla orestujeme malou, drobně posekanou cibuli, dokud nezezlátne. Poté přimícháme nakrájený česnek, chvilku restujeme, vmícháme práškovou hořčici s moukou. Po 1 minutě prohřívání zašleháme po částech mléko, 2 minuty vaříme a odstavíme. Poté do směsi zamícháme strouhaný sýr a za občasného míchání necháme zchladnout.
  • 3
    Po zchladnutí do směsi vmícháme rozšlehané žloutky, koření, pažitku a maso z kraba. Na závěr do směsi lehce „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Hotovou směs vložíme do připravené formy, kterou položíme na plech a pečeme zhruba 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nákyp nezezlátne. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.