Pečené kuře na tymiánu s citronem

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
61 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
313 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře naporcujeme a rozložíme do pekáče. Nastrouhanou kůru z 1 citronu promícháme v misce s rozdrceným česnekem, olejem, lístky tymiánu a máslem. Osolíme, opepříme a vše dobře utřeme. Ochuceným máslem potřeme porce kuřete a do pekáčku vložíme na dílky nakrájený citron, ze kterého jsme ostrouhali kůru. Zalijeme vínem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 50-60 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou.
  • 2
    Podáváme s americkými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.