Ryba vařená na zelenině se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba vařená na zelenině se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
1000 g | Losos obecný |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 180,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cuketa, Losos obecný, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ryba vařená na zelenině se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi lehce orestujeme šafrán a dáme stranou. |
2 | V hlubokém rendlíku na másle mírně osmažíme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky, pokrájený česnek, pepř, sůl a svazeček bylinek. V jiném rendlíku svaříme vodu s vínem. Po 2 minutách varu směs vlijeme do rendlíku se zeleninou a 5 minut povaříme. Poté dáme stranou a vyjmeme ze zeleniny svazek bylinek. Na zeleninu rozložíme kousky lososa bez kůže a kostí, pod poklicí vše vaříme asi 5 minut. Poté do mísy přendáme maso se zeleninou, přelijeme trochou vývaru, přiklopíme a držíme na teple. |
3 | Do rendlíku se zbylým vývarem zašleháme kysanou smetanu, šafrán a 5 minut vaříme, abychom omáčku zredukovali. Hotovou máčku nalijeme na lososa se zeleninou, ozdobíme snítkou petržele a ihned podáváme. |