Uzená treska na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená treska na zelenině
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26526 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Treska uzená |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 57,1mg |
Draslík | 673,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Uzená treska na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci, vsypeme drobně pokrájenou cibuli, drobně nakrájený 1 řapík celeru a zhruba 5 minut restujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, brambory, sůl, pepř, vlijeme vroucí vodu a na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Do směsi přimícháme kousky uzené tresky a pod policí dusíme dalších 10 minut. Na závěr vlijeme mléko, směs řádně prohřejeme, a když je horká, ihned podáváme. |