Perličky se zázvorovou glazurou
35 min.

Ingredience
- 8kusůPerlička
- 1kusLimetka
- 1lžíceZázvor celý
- 3lžíceChilli omáčka
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOlej sezamový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2626 kcal
Bílkoviny
500 g
Tuky
72 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
709 mg
Cukr
573 mg
Postup přípravy
- 1Perličky očistíme, omyjeme a páteřní kost odstraníme. Perličky rozevřeme, kůží nahoru položíme na prkénko a přimáčkneme, aby se maso zploštilo. Kůži na prsou několikrát nařízneme.
- 2Rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu, olej a nasekaný koriandr promícháme vidličkou. Marinádou potřeme perličky a necháme nejméně 1 hodinu marinovat v chladničce.
- 3Pekáč vyložíme alobalem, urovnáme na něj perličky a pečeme v troubě pod rozpáleným grilem 15 minut - maso jednou obrátíme.
- 4Podáváme ihned, doplníme dílky omyté limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.