Perličky se zázvorovou glazurou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perličky se zázvorovou glazurou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 26530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
8 ks | Perlička |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 8g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Koriandr čerstvý, Limetka, Limetková šťáva, Olej sezamový, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Perlička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Perličky se zázvorovou glazurou postup přípravy receptu:
1 | Perličky očistíme, omyjeme a páteřní kost odstraníme. Perličky rozevřeme, kůží nahoru položíme na prkénko a přimáčkneme, aby se maso zploštilo. Kůži na prsou několikrát nařízneme. |
2 | Rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu, olej a nasekaný koriandr promícháme vidličkou. Marinádou potřeme perličky a necháme nejméně 1 hodinu marinovat v chladničce. |
3 | Pekáč vyložíme alobalem, urovnáme na něj perličky a pečeme v troubě pod rozpáleným grilem 15 minut - maso jednou obrátíme. |
4 | Podáváme ihned, doplníme dílky omyté limetky. |