Video recept

Velikonoční pečivo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 26540

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
2 polévková lžíce Dýňová semínka
250 ml Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mák mletý
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Sůl mořská
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 599kJ
25% Sacharidy 92 g
25% Tuky 19 g
74% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Velikonoční pečivo postup přípravy receptu:

1

Droždí a cukr rozmícháme ve vlažném mléce, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mouku, máslo, sůl a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 1 hodinu.

2

Těsto rozdělíme na 12 kusů a vytvoříme bochánky. Do středu každého bochánku vyhloubíme důlek o průměru 3 cm a necháme je kynout asi 10 minut.

3

Potom pečivo urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, semínky nebo mořskou solí.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept