Recept

Tyrolské opečené brambory

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 26588

Ingredience

700 g Brambory vařené ve slupce
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
200 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
15% Sacharidy 55 g
36% Tuky 27 g
49% Sodík 986 mg
24% Bílkoviny 13 g

Tyrolské opečené brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme, světlou část najemno nasekáme a zelenou část nakrájíme na kolečka.

2

Přepuštěné máslo rozpálíme na pánvi a opečeme na něm dokřupava slaninu nakrájenou na kostičky. Vyjmeme a necháme stranou.

3

Do pánve vložíme brambory a za stálého obracení je ve výpeku orestujeme. Přidáme pórek a společně opékáme několik minut. Osolíme a opepříme podle chuti.

4

Nakonec zlehka vmícháme opečenou slaninu a před podáváním pokrm posypeme nasekanou pórkovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept