Smažené býčí žlázy (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené býčí žlázy (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 266 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2500 g | Hovězí žlázy - testes |
250 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej rostlinný |
300 g | Strouhanka |
50 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 41,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 39,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí žlázy - testes, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Smažené býčí žlázy (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě. |
2 | Spařené žlázy dáme do studené vody, vychladíme je a necháme okapat. Žlázy osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných se 100g mléka, ve strouhance a smažíme je po obou stranách v horkém oleji dozlatova. |
3 | Podáváme ihned po usmažení. |
Poznámka
Vejce slepičí: (2ks)