Pirohy s ovčím sýrem

55 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
28

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
564 mg
Cukr
48 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a olej a uhněteme hladké, přiměřeně tuhé těsto (podle potřeby přidáváme vodu), které necháme odležet. Mezitím připravíme náplň z vajec, nastrouhaného ovčího sýra a mléka, vše důkladně promícháme v misce. Z těsta uválíme středně silný plát, z něhož hrnkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na každé kolečko navršíme lžičkou náplň v přiměřeném množství, aby se, když kolečko přeložíme, nevytlačovala ven. Okraje přeloženého kolečka stiskem mezi prsty důkladně spojíme a vzniklé pirohy klademe na vymazaný plech. Nakonec je všechny potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.