Recept

Grilovaná kuřátka s citronem a estragonem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26612

Ingredience

10 g Citronová kůra
20 ml Citronová šťáva
40 g Estragon
650 g Kuře
25 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
5 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 998 kcal
Kilojoule 4 174kJ
7% Sacharidy 26 g
94% Tuky 71 g
61% Sodík 1 g
118% Bílkoviny 67 g

Grilovaná kuřátka s citronem a estragonem postup přípravy receptu:

1

Mladá kuřata (o hmotnosti . do 600 g) obrátíme na prkénku břichem dospod, nůžkami na drůbež je rozstřihneme podél páteře a zploštíme. Kuřata důkladně osolíme.

2

Pod kůži na prsou kuřat vložíme na každou stranu snítku estragonu. Gril předehřejeme na poměrně vysokou teplotu. Štětcem na pečení kuřata potřeme olejem, rozložíme do pekáče nebo na grilovací plech a vložíme do předehřátého grilu tak, aby byla zhruba 13 cm daleko od tepelného zdroje. Grilujeme je asi 7 minut na každé straně dozlatova. Mezitím si připravíme glazuru: V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a česnek, sůl a pepř a důkladně zamícháme. Potom rendlík odstavíme.

3

Kuřata potřeme glazurou, vrátíme do grilu a grilujeme znovu zhruba 7 minut na každé straně. V průběhu grilování je pravidelně potíráme glazurou, aby bylo maso pěkně šťavnaté. Grilovací jehlou

4

vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Hotová kuřata upravíme na talíře, ozdobíme snítkami čerstvého estragonu a plátky pomeranče a podáváme. Výborně se k nim hodí vařené nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept