Grilované kuřecí čtvrtky s česnekovou majonézou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
73 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí čtvrtky na několika místech propíchneme grilovací jehlou a rozložíme na misku. Olej, citronovou šťávu, tymián, sůl a pepř smícháme a nalijeme na kuřecí maso. Maso odložíme na 2 hodiny do chladničky. Prolisovaný česnek utřeme se špetkou soli, přidáme žloutky a důkladně rozšleháme. Postupně po kapkách přiléváme oba druhy oleje a stále šleháme, dokud majonéza není krémovitá a hladká. Potom už můžeme oleje přilévat tenkým praménkem. Pokračujeme ve šlehání do zhoustnutí. Nakonec majonézu ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Odložíme ji na teplé místo.
  • 2
    Gril předehřejeme na střední teplotu. Marinované kuřecí čtvrtky rozložíme na pekáč a grilujeme 25-30 minut. Během grilování je obracíme a potíráme marinádou. Maso rozdělíme na talíře.
  • 3
    Do česnekové majonézy vešleháme vroucí vodu. Kuřecí čtvrtky doplníme teplou česnekovou majonézou, listovým salátem, kolečky citronu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.