Grilované kuřecí čtvrtky s česnekovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované kuřecí čtvrtky s česnekovou majonézou
Grilované kuřecí čtvrtky s česnekovou majonézou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26614 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
50 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 kg | Kuřecí čtvrtky |
40 ml | Olej olivový |
125 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 113,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 13,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilované kuřecí čtvrtky s česnekovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí čtvrtky na několika místech propíchneme grilovací jehlou a rozložíme na misku. Olej, citronovou šťávu, tymián, sůl a pepř smícháme a nalijeme na kuřecí maso. Maso odložíme na 2 hodiny do chladničky. Prolisovaný česnek utřeme se špetkou soli, přidáme žloutky a důkladně rozšleháme. Postupně po kapkách přiléváme oba druhy oleje a stále šleháme, dokud majonéza není krémovitá a hladká. Potom už můžeme oleje přilévat tenkým praménkem. Pokračujeme ve šlehání do zhoustnutí. Nakonec majonézu ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Odložíme ji na teplé místo. |
2 | Gril předehřejeme na střední teplotu. Marinované kuřecí čtvrtky rozložíme na pekáč a grilujeme 25-30 minut. Během grilování je obracíme a potíráme marinádou. Maso rozdělíme na talíře. |
3 | Do česnekové majonézy vešleháme vroucí vodu. Kuřecí čtvrtky doplníme teplou česnekovou majonézou, listovým salátem, kolečky citronu a podáváme. |